Založ si blog

Sulík, muž činu

Pamätáme?  Rok 2010 tuším. Nejakou premiérkou bola pani Iveta.  Už v prvých mesiacoch  to začalo so Sulíkom poriadne šiť.  S Kočnerom  pravidelne trávil „záujmové sedenia“ a riešil s ním doslova štátne záležitosti. Okrem iného   predjednával  s  Kočnerom  menovanie GP a možno všeličo iné o čom vedia iba oni dvaja. Alebo iba zasvätení. A určite to nie sú kdejakí „ľudoví“ čitatelia. A keď už debatoval raz, je vylúčené, že sa to nestalo aj potom? Alebo pozdejšie  s niekým iným?

Sulík robil nápadné aj nenápadné poklusy v konečnom efekte na buď rozpad  vtedajšej vlády, alebo bezohľadné presadzovanie  (so súčasnou situáciou je podobnosť veľmi nápadná).

Doterajšie, viac ako desaťročné skúsenosti dokazujú, že Sulík ani zďaleka nie je hráčom do akejkoľvek koalície. On sa nedokáže konštruktívne správať  v akejkoľvek situácii, kde je potrebná nejaká spolupráca.

Sulík svoj charakter dokázal aj  tým, že v záujme osobného prospechu sa dal zvoliť „potom“ do EU parlamentu a ľudovo povedané vykašľal sa na slovenskú politickú scénu, kde všetku špinavú robotu  nechal na druhých, ktorých potom pre istotu vyhodil zo strany. To, že odišli sami vôbec neznamená, že s nimi nezahral podobnú hru – na kočnera.  Vyprovokoval ich, aby odišli sami. Iba naivní si to nevedia prestaviť, alebo takí, ktorí v živote neboli v žiadnej manažérskej pozícii.

Sulík – tým, že v záujme ochrany zdravia ľudí tohto štátu nedokázal, (nechcel, bol v tom úmysel v tom, ako to spravil) zabezpečiť  v terajšom období  nejaké tie Korona-testy v termíne. Bol to úmysel! Nie nejaké iné obchodné podmienky, alebo čo by si vymyslel, že sa to nedalo. Surový egoizmus.

Sulík Počas celej existencie – aj v tej prvej vláde – presadzoval iba svoje požiadavky. Tie ostatné boli pre neho nezaujímavé.  Charakter veľmi podobný Ficovi. Iba ON! Minister, ktorý ide do koalície (s kýmkoľvek) by mal vedieť, že čo je koalícia. ON tomu nerozumel, nerozumie. Nechce rozumieť.

Sulík. Prvý na slovenskej politickej scéne objavil z jeho hľadiska geniálny krok, ktorý ho má zbaviť podozrenia z čohokoľvek.  Keď mu na čokoľvek  prídu – verejne sa ospravedlní a to je akože všetko. Život môže ísť ďalej. V pohode. A môže to spraviť aj sto, dvesto kráť. Nie niesť zodpovednosť a minimálne stiahnuť chvost a stratiť sa, ale ospravedlniť sa – a život môže ísť ďalej. A vždy sa ospravedlní. A basta. Nič viac. …“ však som sa ospravedlnil..“. problém je že ľuďom sa to páči – voličom páči. „však sa ospravedlnil!

Aj za morálne pochybenie v minulosti, aj za  absolútnu neschopnosť  spolupracovať – hádam na čomkoľvek,  by bolo zaujímavé  spoznať jeho psychologickú (povahovú) diagnózu. Schopnosť komunikácie a robenie kompromisov v záujme úspechu celku, v tomto prípade koalície. V súčasnosti , podobne, ako v minulosti má vo svojej blízkosti zopár ľudí, ktorý mu  (myslím nejakú cigáničku a ďaľšiu, ktorá sa usmieva z Bruselu) robia  sparingpartnerov a trénujú prihrávočky.

       Ešte jeden moment. Nejaký Droba  potrebuje,  aby sa všetko možné aj nemožné z väzby ML dalo na sociálne siete, aby o nich mohli diskutovať milióny  diskutérov. Jednoznačný zámer urobiť zo smutnej témy, osobnej tragédie   veľkú obchodnú šou, alebo, čo je oveľa pravdepodobnejšie zastrieť niečo osobné, alebo upozorniť na niečo  politicky „saskárske“.  Ale nie je sám. Skoro vždy keď politik dá najavo niečo, chce obyčajne zakryť niečo iné.  Aj dnešné zistenie, že nejaká pani Martina L.  je  dlhoročne v košiari  slovenských náckov už prekvapí málokoho a pochopiť všeličo umožní kdekomu.

Ešte na záver: iba tak, pre informáciu     https://chilli.today/sk/blog/qqfq89o

p.s. v tomto príspevku zásadne nepíšem o inej osobe z vlády. O tej inokedy. Tá je smiešnejšia, táto nebezpečnejšia.

Fico, Fico, Fico

10.04.2022

Tragická a zároveň úplne bláznivá doba. Alebo chorá. V 21 storočí!? Vymyslieť a zdôvodniť tak primitívne vojnu v cudzej krajine dalo Džingischánovi z Kremľa určite zopár mesiacov, alebo rokov. Vojnu, ktorá svojim charakterom patrí na periférie vojen aj v takzvaných biednych (od slova bieda) krajinách. Systémom ničenia všetkého, likvidácie územia [...]

Že vraj sme takí. Sme národ!?

06.03.2022

Dočítal som nejakú knihu o niektorom národe v Európe. A po menšom uvažovaní som prišiel k názoru, že je to vlastne jedno o aký národ ide a v Európe je národov pomerne dosť. A zatiaľ sa ukazuje, že národ sa vyznačuje niečím, čo už popísali mnohí. Je pravda, že národ sa na začiatku a možno aj na konci charakterizuje jazykom. Rečou, ale čo potom? Ako sa [...]

Táto doba a my. Ideály komunizmu sú v ri..

26.02.2022

Jeden z množstva čísel o druhej svetovej: na Slovensku boli „páni“ príslušníci Hlinkovej gardy, ináč gardisti. Čo všetko robili nie je teraz dôležité. Jedno chcem. Slovensko bolo vlastne vo vojne, proti Rusku, proti židom, aj proti vlastným občanom. Ich charakter ukazuje fakt, že na front, kde by museli bojovať so seberovnými nikdy, opakujem nikdy nešiel ani jeden [...]

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 09:48

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 31808x
Priemerná čítanosť článkov: 2447x

Autor blogu

Kategórie