Založ si blog

Táto doba a my. Ideály komunizmu sú v ri..

Jeden z množstva čísel o druhej svetovej: na Slovensku boli „páni“ príslušníci Hlinkovej gardy, ináč gardisti. Čo všetko robili nie je teraz dôležité. Jedno chcem. Slovensko bolo vlastne vo vojne, proti Rusku, proti židom, aj proti vlastným občanom. Ich charakter ukazuje fakt, že na front, kde by museli bojovať so seberovnými nikdy, opakujem nikdy nešiel ani jeden gardista. Ani jeden! Hrdinovia boli iba doma….

       Kopu ľudí stretávam v tejto veľmi elektrizujúcej dobe. Veľká väčšina úplne radikálne odsudzuje vpád imperiálneho Ruska do Ukrajiny. Väčšina ľudí má aj obavy z možného vývoja v blízkej dobe. Keď  celá agresia priveľmi pripomína fašizmus je to fašizmus? No, jak vyšitý!!

       Je namieste položiť si otázku: A čo teda núti u nás niektorých občanov stále obhajovať  Ruský fašizmus?

A teraz skúsim uvažovať.

Už pekných pár desaťročí, hádam aj storočie je u nás vžitý názor, vyznanie, viera, že jediný nositeľ idei komunizmu sú Rusi (predtým ZSSR).  A tvrdošijne bojujú, obhajujú túto totálne zvrátenú ideu a stále pokladajú Rusko za semenište komunizmu.  A napáda  ma takmer celý život otázka: je to naozaj tak?  A pochybnosti sa množia. Prečo to pravé, akurátne  komunistické semenište nemôže byť napríklad Čína, alebo Tchajvan, Pol-Potová Kambodža, Severná Kórea, Škandinávia, Island, Mongolsko, Rwanda, Zimbabve, Afganistan, Barma, alebo hoci aj  Kanada, Island, alebo Vatikán… prečo práve Rusko, ktoré totálne vraždilo milióny vlastných občanov, prečo Rusko s jeho Gulagmi, prečo Rusko s troma miliónmi vyhladovaných mŕtvych Ukrajincov, prečo Rusko s vojnou s kaukazskými republikami, prečo Rusko s Abcházskom, …. prečo si každý komunista stále myslí že Rusko je ten pravý ideál, semenište ideí,  vrahov vlastných ľudí… alebo, že by to boli tie pravé znaky komunizmu?  Prečo Rusko  pohrobkovia komunizmu u nás stále považujú za svoj ideál, vzor, oporu… štát, ktorý má HDP na úrovni Talianska a národ, ktorí permanentne trpí a zároveň oligarchovia a politici vlastné deti posielajú do západných škôl?  

       Muchy pri „prebúdzajúcom“  sa slnku ožívajú. Presne táto situácia mi pripomína súčasné dianie. Prebúdzajú sa podobní  tým,  čo za takzv. Slovenského štátu sa  vehementne hlásili „do služby“ vtedajšieho „štátu“  lebo chceli  rozkazovať a hlavne arizovať a ako príslušníci HG. Prebúdzajú sa tí, ktorí po 48. radi nosili kožené kabáty. Prebúdzajú sa tí, ktorí po 68 chceli rozkazovať…

Zatiaľ skôr anonymne, ale už sa  im zdá, že  vidia svetlo na konci tunela. Určite tí, väčšinou politici, ktorí  to fest prehnali s korupciou a zlodejstvom a čakajú na svoj comeback. A určite tí, ktorí sú platení takzvaným komunistickým režimom  (na východ od Poľska a Ukrajiny) a voláme ich trollovia.

Tí ostatní sú jednoduchý  ľudia, ktorí si myslia, že ich IQ presahuje dvesto. Títo všetci síce serú na komunistické idei, ale začínajú vetriť profit pre seba, vrátane kúska osobnej moci  – vlastne proti vlastnému národu,  ktorý chce mať vlastnú slobodu, slobodnú svoju rodinu a slobodnú vôľu.

A tu sa dostávam k ďalšiemu dlhodobému poznaniu. Poznaniu, že v tomto štáte je dovolené politikom rozkladať štát. Svoj štát.  Náš štát! Ľuďmi, ktorí majú takú potrebu  moci, že robia to, čo robia.  A akýkoľvek prejav sympatií je výsledkom ich  „zdravého“  rozumu.  

Na záver malá poznámka: keby tí všetci velebitelia  Putina boli skutočný chlapi, tak  by mali vytvoriť špeciálnu proruskú jednotku a napadnúť Ukrajinu zo západu. Však vrahovi Putinovi treba pomôcť. Alebo by sa posrali od strachu už sto kilometrov od ukrajinských hraníc?

Fico, Fico, Fico

10.04.2022

Tragická a zároveň úplne bláznivá doba. Alebo chorá. V 21 storočí!? Vymyslieť a zdôvodniť tak primitívne vojnu v cudzej krajine dalo Džingischánovi z Kremľa určite zopár mesiacov, alebo rokov. Vojnu, ktorá svojim charakterom patrí na periférie vojen aj v takzvaných biednych (od slova bieda) krajinách. Systémom ničenia všetkého, likvidácie územia [...]

Že vraj sme takí. Sme národ!?

06.03.2022

Dočítal som nejakú knihu o niektorom národe v Európe. A po menšom uvažovaní som prišiel k názoru, že je to vlastne jedno o aký národ ide a v Európe je národov pomerne dosť. A zatiaľ sa ukazuje, že národ sa vyznačuje niečím, čo už popísali mnohí. Je pravda, že národ sa na začiatku a možno aj na konci charakterizuje jazykom. Rečou, ale čo potom? Ako sa [...]

Horda z východu ide

24.02.2022

Že by nás to malo šokovať? Ani nie. Veriaci bolševizmu to nepochopia a neveriaci to už dávno vedia. Fakty sú na stole a buď sa podľa toho zariadime, alebo to necháme na toho vagabunda z východu. Nakoniec vidíme, že národ si už asi zvykol na fakty a považuje ich za zábavu. Na fakt, že na Slovensku bolševici získali po druhej svetovej iba niečo cez 25 percent a demokrati cez [...]

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

SR Bratislava PS protivládny protest BAX

Proti zásahom do RTVS a druhého piliera protestovali v Bratislave tisíce ľudí

02.05.2024 20:17, aktualizované: 21:30

Protest zorganizovalo len opozičné hnutie Progresívne Slovensko.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 31843x
Priemerná čítanosť článkov: 2449x

Autor blogu

Kategórie