Založ si blog

Covid úraduje. Úplne!

Covid úraduje. Stále hnusoba úraduje. A ako som v predchádzajúcom blogu písal nikto si nevie zatiaľ pomôcť a všetci naši politický krikľúni dokážu iba vždy kritizovať  a obyčajne vždy niečo iné.  A na druhý deň zase iné. Dokonca aj pani prezidentka. Možno dostala videnie na prijatí ú námestníka Kristovho – lebo tuším, až teraz tvrdí to, aby občania boli (prísne) zodpovední. Doteraz iba obhajovala istý druh demokracie, o ktorom Covid ale nevie zhola nič. A tak si robí po svojom. Namiesto nejakých povinností občanov, zodpovednosti voči sebe  a hlavne voči iným aj iným,  požadovala  akúsi dobrovoľnosť a Covid,   sviniar to nepochopil,  robí si stále po svojom. Kašle na každého, či je alebo nie je v nejakej politickej, alebo inej funkcii. Zodpovednosť, vzájomná ohľaduplnosť, rešpekt a podriaďovanie  sa požiadavkám, alebo predpisom tých čo vlastne musia zachraňovať  zdravotnícky systém štátu. Zdravotnícky systém štátu, nie jednotlivca  – a ukazuje sa, že každého štátu na svete. Či to riadi nejaký Macron, Trump, Putin, Talian, Nemec, Maďar, Kamerunčan, Mexičan,  alebo Matovič. Výsledok je rovnaký. V súčasnom vojnovom stave s Covidom je zatiaľ, teda, okrem vakcíny iba jedna, jediná možnosť – držať „hubu a rúško“. Politizovať až po pandémii. Je pravda, že sa brblalo a brble a nielen na Slovensku, ale asi v každom štáte sveta a nikde z toho nebolo doteraz nič. Alebo iba zle, veľmi zle a ešte horšie.

Že svet bude potom trochu iný je veľmi pravdepodobné. Firmy nebudú  v prvom rade kupovať drahé autá a míňať peniaze na momentálne pôžitky, ale vytvárať rezervy na nepredvídateľné udalosti – pretože teraz vidíme, že doterajší trend bola chyba.  Vidíme, ako sa teraz kdekto v štáte rozčuľuje (a uslintané médiá to podporujú) že štát by mal ich zachraňovať (napriek tomu, že ono sami nemajú záujem) a dokonca človek má dojem, že  niektorí by chceli na tom aj ryžovať. Otázka je dokedy to štát vydrží. A ďalší krikľúni budú chcieť práve teraz sanovať aj to čo  mala  ficogenerácia vyriešiť  kým „sa darilo“.  Skoro stále počúvame „… okolité štáty pomáhajú obchodom, turistike, kdekomu…“  dokonca to vykrikujú presne aj tí, ktorí mali vytvárať tie rezervy – a oni ich prežrali, vykradli, prebabrali a pre……li.   A teraz zodpovednosť zvaľujú na tých súčasných. Tie okolité štáty na ktoré sa odvolávajú hospodárili oveľa rozumnejšie a teraz majú viac možností.  My nie.  Ale tí  ficovci a pell-ovci sú dobrý a títo zlí. Divný národ.

A kdejaké hoaxi si môžeme strčiť do…, no hockde. Východisko je jediné – vybrať si: mať rozum, alebo blbnúť. Ani jedno, ani druhé nebude nič nové.

Fico, Fico, Fico

10.04.2022

Tragická a zároveň úplne bláznivá doba. Alebo chorá. V 21 storočí!? Vymyslieť a zdôvodniť tak primitívne vojnu v cudzej krajine dalo Džingischánovi z Kremľa určite zopár mesiacov, alebo rokov. Vojnu, ktorá svojim charakterom patrí na periférie vojen aj v takzvaných biednych (od slova bieda) krajinách. Systémom ničenia všetkého, likvidácie územia [...]

Že vraj sme takí. Sme národ!?

06.03.2022

Dočítal som nejakú knihu o niektorom národe v Európe. A po menšom uvažovaní som prišiel k názoru, že je to vlastne jedno o aký národ ide a v Európe je národov pomerne dosť. A zatiaľ sa ukazuje, že národ sa vyznačuje niečím, čo už popísali mnohí. Je pravda, že národ sa na začiatku a možno aj na konci charakterizuje jazykom. Rečou, ale čo potom? Ako sa [...]

Táto doba a my. Ideály komunizmu sú v ri..

26.02.2022

Jeden z množstva čísel o druhej svetovej: na Slovensku boli „páni“ príslušníci Hlinkovej gardy, ináč gardisti. Čo všetko robili nie je teraz dôležité. Jedno chcem. Slovensko bolo vlastne vo vojne, proti Rusku, proti židom, aj proti vlastným občanom. Ich charakter ukazuje fakt, že na front, kde by museli bojovať so seberovnými nikdy, opakujem nikdy nešiel ani jeden [...]

Niger / Rusko /

Ruské jednotky vstúpili na leteckú základňu v Nigeri, ktorá hostí americké sily

03.05.2024 09:07

Krok ruskej armády stavia americké a ruské jednotky do tesnej blízkosti v čase, keď sa vojenská a diplomatická rivalita oboch krajín čoraz viac vyostruje v súvislosti s konfliktom na Ukrajine.

Jekaterina Sobjanukova

Najbohatšia poslankyňa označila nezamestnaných Rusov za červy a rada by ich videla v pracovných táboroch

03.05.2024 08:00

Jelena Sobkaňuková tvrdí, že veľa ľudí nechce robiť. Bola preto zvedavá, čo si myslia ostatní poslanci o táboroch smutne známych zo Stalinovho obdobia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 31848x
Priemerná čítanosť článkov: 2450x

Autor blogu

Kategórie