Založ si blog

Pandémia a politika, alebo vlastná neomylnosť oživila naše pudy

     Zvláštna doba. Zvláštna, aj keď sa nič iné nestalo, iba to, čo už veľakrát v histórii. Iba dnešný človek si myslí, že teraz je to iné a podľa neho to absolútne správne. Princíp úplne rovnaký. Až na malý rozdiel: v súčasnej dobe ľudia tak zmúdreli, že, možno aj vďaka dobe – sme si všetci osvojili  akože vlastnú genialitu. Ani školy nemusíme mať. Ani inteligenciu. Ani vedomosti. Ani zamak logiky. nepotrebujeme rady od odborníkov. Stačí, že sa človek, on/ona sám(a)   považuje(!)  za geniálneho a ten zbytok – tí sú tam niekde dole v prízemí.  Zhruba toto je výsledok faktu, že u nás  (ale aj kdekoľvek na svete) vznikajú logicky nenormálne ekvilibristické psychonápady:

Prípad Lučanský  –  bývalý policajný prezident nemal aj iné (nezdanené)príjmy a Matovič ho v amoku vlastnoručne  obesil v jeho cele.

Prípad Korona – nejaký odborníci (samozrejme vymyslení)  dokázali – korona neexistuje.

Prípad diskutujúci – každý diskutujúci  má pravdu – iba sa schováva za pochybné adresy.

Prípad MS 20 v hokeji – všetci hráči majú pravdu, že sa poučili z prehry  – a furt prehrávajú.

Prípad testovania –  nebojme sa!  Oni nám tými čipmi iba pridávajú rozumové bunky.

Prípad očkovania – zobuďme sa! Každé očkovanie je  –  od narodenia. Sme samý čip.

Prípad Kotleba –  jediná pomoc na koronu je  vodka, spolu so slivovicou a hocijakými tabletkami, najlepšie modrej farby.

Prípad Dunaj  –  on netečie dole do mora, ale naopak hore do mora.

Prípad Nebo – Peklo. Omyl!  Nebo je v pekle a peklo v nebi.

Prípad  samovraždy z dôvodu zlého fungovania štátu  – už ich je podľa štatistiky 882 z dôvodu zlých zákonov z posledných  rokov (od 1993 do 2019)  – ML je prvý, ktorého vlastnoručne obesil nejaký Igor M.  na tých ostatných sa diskutujúci s prepáčením  vy…………………

Prípad  vzdelávania – na vine každého slabšieho výsledku akéhokoľvek žiaka je samozrejme škola  a nie jeho slabá usilovnosť, ctižiadosť, robota a snaha niečo dokázať.

Slovensko bude mať  najviac inteligentných ľudí na svete – preto tu máme najviac univerzít na obyvateľa – na svete.

Trochu veselosti – čip, čip, čipovanie. Dozvedel som sa, že už nás čipujú zopár  rokov. Pri každej injekcii dostaneme čip. Ja už tiež som. Bol som sa čipovať preventívne na kolonoskopii. A dal som sa zaočkovať proti chrípke.  Ženy čipujú u gynekológa. Mužov u urológa.  A každý čip likviduje  vraj milión buniek v mozgu! Ešte tam máme kopu.

Skúsme zapojiť  logiku – keď idem kritizovať súčasnú politiku logicky musím podstatne viac kritizovať aj tú predošlú. Pretože táto (ktorá pre pandémiu skoro nič nestihla ešte urobiť! je iba výsledkom roboty tej predchádzajúcej. Keby to „TÍ“ boli robili trochu inak – táto nevznikne. Pochopili? Nepochopili? Dalo sa čakať. Logika kontinuity nepustí. Ani to, že sú takí, ktorí, keď dostanú  „ geniálne zjavenie“, tak svoju jedinečnú pravdu majú od  Všemohúceho.  Iba oni!  Zároveň nikto ešte nevie čo vyvedie táto politická generácia.

Takže znovu. A natvrdo!

Keby tí „predtým“ nezačali rozkrádať, čo sa dalo, keby predtým  neskorumpovali, čo sa dalo,  keby sa nepo.ralo všetko, čo sa mohlo,  keby sme sa nestali zločineckým štátom, keby, keby, keby  …      

Teraz by pri moci neboli TÍTO.

Teraz by kopa ľudí nesedela v base.

Teraz by sme sa nemuseli nervovať, rozčuľovať, hajlovať, súdiť, prizabíjať …

Teraz by sme nemali školstvo na úrovni , že – teraz by sme nenariekali, že sme skoro vo všetkom  poslední.

Teraz by Lučanský možno bol ešte stále policajným prezidentom. 

Teraz by nekolabovalo zdravotníctvo.

teraz, teraz, teraz …..   

Keby sme sa nesprávali my ako „hrdý, nedisciplinovaný“ národ – teraz by neboli také problémy s pandémiou.

Keby nebolo  Fico&pele,   nebol by nikdy  Matovič. Nakoniec ani Kotleby.

Keby neboli blbci, ktorý znevažovali pandémiu (Bukovský a ďalší),  nemali by sme teraz lockdown a preplnené nemocnice.

Keby Amerika nezrodila Trampa, nemali by dnes Amíci svetovú hanbu na ich demokraciu.

Keby Orava nemala harabína, ktorý je na kilometre vzdialený nárokom na funkciu predsedu najvyššieho súdu, nemali by sme dnes srandu.

Keby sme sa  testovali, nemali by sme dnes lockdowny.

Keby mečiar – dnes by sme nemali  Švajčiarsko.

Keby sme boli rozumnejší, nemali by sme teraz toľko komunálneho odpadu.

Keby, keby, keby ……………….  –  tak preboha sa sťažujme iba sami na seba. Hlavne my sme zodpovední za všetko. Pretože vtedy nám to bolo jedno.

Príčina a následok!  Zločin a trest.  Nezodpovednosť a zodpovednosť.

A ešte novota:  Máme málo lekárov. A podľa poslednej informácie najviac administratívy (a utajených komplikujúcich prekážok) v EU pri zamestnávaní (nových) lekárov, ktorý študovali,  no vlastne kdekoľvek v Európe, alebo na svete  – máme na našom hrdom, krásnom, samostatnom Slovensku. Zo strany štátu aj lekárskych stavovských organizácií.  Registrácia, ktorá trvá kdekoľvek zopár dní – u nás zopár mesiacov. Zopár Eur, u nás zopár tisíc Eur.  Ako by nás jedna mater mala!

Fico, Fico, Fico

10.04.2022

Tragická a zároveň úplne bláznivá doba. Alebo chorá. V 21 storočí!? Vymyslieť a zdôvodniť tak primitívne vojnu v cudzej krajine dalo Džingischánovi z Kremľa určite zopár mesiacov, alebo rokov. Vojnu, ktorá svojim charakterom patrí na periférie vojen aj v takzvaných biednych (od slova bieda) krajinách. Systémom ničenia všetkého, likvidácie územia [...]

Že vraj sme takí. Sme národ!?

06.03.2022

Dočítal som nejakú knihu o niektorom národe v Európe. A po menšom uvažovaní som prišiel k názoru, že je to vlastne jedno o aký národ ide a v Európe je národov pomerne dosť. A zatiaľ sa ukazuje, že národ sa vyznačuje niečím, čo už popísali mnohí. Je pravda, že národ sa na začiatku a možno aj na konci charakterizuje jazykom. Rečou, ale čo potom? Ako sa [...]

Táto doba a my. Ideály komunizmu sú v ri..

26.02.2022

Jeden z množstva čísel o druhej svetovej: na Slovensku boli „páni“ príslušníci Hlinkovej gardy, ináč gardisti. Čo všetko robili nie je teraz dôležité. Jedno chcem. Slovensko bolo vlastne vo vojne, proti Rusku, proti židom, aj proti vlastným občanom. Ich charakter ukazuje fakt, že na front, kde by museli bojovať so seberovnými nikdy, opakujem nikdy nešiel ani jeden [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 31800x
Priemerná čítanosť článkov: 2446x

Autor blogu

Kategórie