Založ si blog

To sme my(4), alebo zábava pokračuje

       Už zopár mesiacov Slovensko hrá zaujímavú hru.  Víťaz, víťazi vypadávajú – zomierajú.  Ale teraz už vážne.  V poslednom príspevku som spomenul slová  ako fanatizmus, egoizmus sebectvo, vykrikovanie o porušovaní demokratických práv, protiústavné …. a vlastne, čo si len zmyslíme.         Zároveň  sa hráme na odvážnych, morálne silných, nezlomných, hrdých… V kdejakých diskusiách sa to hmýri „vlastenecko -hlasnými vyjadreniami“, kto všetko za čo môže, kto čo robí blbo, kto by mal niesť zodpovednosť, koho odvolať, popraviť, samozrejme vždy obviňovať iba niekoho iného  ….. pekné čítanie. A hlavne zábavné. A teraz neviem. Je tých „vlasteneckých“ diskutujúcich päť a obhospodarujú päť, alebo 50 adries, alebo 500 a pracujú na 1000 adresách, dokonca aj zo zahraničia.  Alebo naozaj ide o stovky tisícov občanov?  Len ako to zistiť?  Pretože tí, čo nadávajú – to sú  tri základné skupiny. Prvá je vždy, zásadne proti všetkému a každému a vždy utajene. Druhá je nostalgická po ére predchádzajúcich mega zlodejov. Tretia je proti terajším odborníkom aj terajším „odborníkom“ – ale nechce ani éru predchádzajúcich „hôrnych chlapcov“  – ktorými je prerastená celá spoločnosť. Každý úrad.

Skúsim trochu logiky.  Pokiaľ viem, mám síce iba nejaké chabé informácie, ale aj  tak nespochybniteľný fakt je:

  • Matovič, ani nikto z vlády osobne neroznáša Covid a nepreplňuje nemocnice. Zaručene!
  • Rovnako nikto z „pandemických“ odborníkov virológov.  Zaručene!
  • Rovnako dokonca ani  Sorroš  s partiou. Detto. Alebo iná partia.
  • Ani poslanci nechodia pomedzi ľud a nepľujú koronu. Ani z Bruselu.
  • Ani žiadna armáda, ani  žiaden svätý, ani to nepadá z neba, ani zo zahraničia, ani farmaceutické firmy …
  • Ani žiadne zvieratko to neroznáša

Logicky potom  je jedine možná iba nejaká iná odpoveď.  KTO?  Kto trvale zapríčiňuje,  že sa pľuhavstvo rozširuje, že lockdown nezaberá, ľudia zomierajú  a vlastne  politici (poniektorí) stíhajú iba hasiť  požiare, niekedy rozumne, niekedy nerozumne. Ale veď pri požiaroch sa ani iné nedá.  Vždy sa hasí iba požiar, ktorý vznikol a nie ktorý niekedy, niekde vznikne. Jediný problém je, kto tie „ohniská“  zakladá?  A nech akokoľvek špekulujem, vychádza mi iba jedno. Jediná možnosť!

  • No predsa my!!  Ľudia!  Môžeme to robiť iba my – ľudia. Totiž hlavne tí, ktorí veľmi radi nerešpektujú nikoho, dokonca ani seba. Nikto iní.
  • Hlavne tí, ktorí sú hlavne anonymní hrdinovia a nemusia  rešpektovať  nič.
  • My, teda  tí bez žiadnej ochrany si to roznášame a potom pľujeme na kdekoho iného iba nie na seba. Že vraj on a on je na vine – vždy ten druhý.
  •  My!  Ľudia!    Ale budeme sa každú  chvíľu štvať na kdekoho, nadávať, zosmiešňovať, urážať  – hlavne preto, že nám v tejto mrchavej dobe má snahu pomôcť. Pomôcť akokoľvek, ale vlastne zachrániť tento štát.  Ale napriek tomu  my (oni)  sa nedáme. Ej bisťu – nedáme! Radšej nech tu vznikne trebárs  občianska vojna, ale my  si koronu nedáme. Nech žije a množí sa!  A aspoň môžu nadávať.
  • Preto, keďže na jednej strane sú takpovediac neprispôsobivý  občania, ktorý ako píšem vyššie spôsobujú toto všetko – na strane druhej všetky tie problémy, ktoré pandémiou súvisia  poznáme: zavreté služby, školy, autoškoly, doprava,  očr-ky, nemocenské  –  proste všetko na čo štát musí vynakladať ohromné milióny. A iba pre našu (ich) nezodpovednosť. A ešte pri tom nadávajú na tých, ktorý aspoň niečo robia. Veselé, čo? 

 Netrápi nás, teda ich, že všetko to, tá sranda, tá ochrana, alebo akože ochrana, stojí ohromné peniaze všetkých nás.

Ale trápi nás, že nás neochraňujú pred nami samými. Zvrátenosť, však?

A preto hor sa tí, čo opovrhujú opatrnosťou a zodpovednosťou:

  • Čím viac ignorovať opatrenia  – tým sú problémy štátu väčšie a tým môžeme vyskakovať vyššie.
  • Čím viac budem(e)  pýtať od štátu  – tým  horšie pre nás občanov.
  • Pre nich čím horšie – tým lepšie. Platí  to hlavne iba pre opozičných politikov, ktorým horí pod zadkom.
  • Že nejakí  aj zomierajú – to nech nás netrápi, však za to môže niekto iní, dajme tomu vláda. Táto, alebo aj akákoľvek a kdekoľvek na svete.
  • Nech žijú krčmy a čokoľvek podobné, kde sa môžeme schádzať.
  • A ešte navyše  nejaká koaličná strana, ktorá je geneticky založená na rozkladaní. Čohokoľvek.  A stačilo by, keby si každý robil (iba) tú svoju robotu. Za čo je platený. A vedel, že v koalícii nie je sám. To ostatné až potom.

To, že toto, takéto vyskakovanie okamžite využije tá opozícia, ktorá za 12 rokov nevytvorila nič rozumné  – poďme do toho. Rozložiť, čo sa dá. A pokiaľ nás nepozatvárajú a pokiaľ tečú miliardy na pomoc z Bruselu, ktoré by sa dali  ….  a hlavne pekne potichučky tým svojím. A zatiaľ nech „hejslováci“ nadávajú na kdekoho – aspoň sa vybúria. A nám,  Hlasným Smerákom (teda im) neuškodia. Jediný, kto pracuje na maximum nastave- ný, nažhavený motor snahy Smeru aj Hlasu  skomplikovať ešte viac to, čo je tu teraz. To je presne podstata – to pre nich to najdôležitejšie: –  sú miliardy ktoré v súčasnosti tečú z Bruselu na kdečo a oni nie sú pritom –  a možná strata slobody. A pre splnenie tohto sna sa oplatí akákoľvek iniciatíva. Aj likvidácia štátu. Aspoň tak to doteraz robili. A boli nehnuteľnosti – aj na Floride, Chorvátsku, Dubaji,  Grécku aj v …… aj účty na Cypre, Belize,  Kajmanoch … .                                    Keby sme tí všetci   nestrečkovali – nemala by pandémia šancu  na masový rozmach – lebo by ju nemal kto roznášať. 

  1. Deti, študenti,  by mohli chodiť do škôl.
  2. Obchody otvorené, kaderníctva detto.
  3. Zopár ľudí v nemocniciach  – a mohli by sa liečiť tí, ktorí teraz majú takpovediac ozajstné problémy.
  4. Štát by ušetril hrozné peniaze, ktoré táto sranda stojí – stačilo by trochu krotiť svoj egoizmus. Alebo práve to  chcú tí bez ochrany?  Nechápem. Však potom by mali aj viac času na  pitie, fajčenie, povzbudzovanie  – a mohli by aj denno-denne demonštrovať proti vláde  a do čela si postaviť, kohokoľvek. Trebárs aj niekoho z posledných apoštolov minulého veku…
  5. Šport by fungoval ……
  6. Zdravotníctvo by normálne fungovalo……
  7. Turistika – aspoň domáca. Stojí nám to vôbec zato?

Záver:  problém vôbec pochopiť. TV – ako môžu  televízie a vlastne ktorákoľvek dopustiť,  aby  niektorí  pri diskusiách, alebo rozhovoroch mali rúška a iní iba na pól žrde – nos „vonku“.     Okrem toho, že to vyzerá hlúpo, tie nosy,  by vlastne televízie  akýkoľvek rozhovor s niekým, kto má rypák nezakrytý (napríklad nejaký Beránek v nedeľu),  alebo aj celú hubu  (Kotleba) v záujme povzbudenia ľudí v tejto dobe nemali vôbec akceptovať. Alebo môžu,  ale nech sa potom nečudujú, keď všetko praskne.  

Na okraj:

Prvý  súčasný obrázok: krčma niekde v nejakom  meste na západnom Slovensku, alebo hocikde v nejakom inom kraji.  Vo vnútri (asi) nikoho, vonku  „dobýjajú baterky“  zo 50 mužov samozrejme bez ochrany , v priateľskom rozhovore  pri každom stole …  okolo chodia desiatky, možno stovky ľudí s rúškami na hube….  majiteľ je takmer určite v tom nevinne.  Druhý:  nejaký supermarket. „… čo sa na mňa tlačíte? Dva metre!  A hneď pred ním dáma, ktorej doslova dýcha na krk. Dva metre? Ha-ha-ha….“

Fico, Fico, Fico

10.04.2022

Tragická a zároveň úplne bláznivá doba. Alebo chorá. V 21 storočí!? Vymyslieť a zdôvodniť tak primitívne vojnu v cudzej krajine dalo Džingischánovi z Kremľa určite zopár mesiacov, alebo rokov. Vojnu, ktorá svojim charakterom patrí na periférie vojen aj v takzvaných biednych (od slova bieda) krajinách. Systémom ničenia všetkého, likvidácie územia [...]

Že vraj sme takí. Sme národ!?

06.03.2022

Dočítal som nejakú knihu o niektorom národe v Európe. A po menšom uvažovaní som prišiel k názoru, že je to vlastne jedno o aký národ ide a v Európe je národov pomerne dosť. A zatiaľ sa ukazuje, že národ sa vyznačuje niečím, čo už popísali mnohí. Je pravda, že národ sa na začiatku a možno aj na konci charakterizuje jazykom. Rečou, ale čo potom? Ako sa [...]

Táto doba a my. Ideály komunizmu sú v ri..

26.02.2022

Jeden z množstva čísel o druhej svetovej: na Slovensku boli „páni“ príslušníci Hlinkovej gardy, ináč gardisti. Čo všetko robili nie je teraz dôležité. Jedno chcem. Slovensko bolo vlastne vo vojne, proti Rusku, proti židom, aj proti vlastným občanom. Ich charakter ukazuje fakt, že na front, kde by museli bojovať so seberovnými nikdy, opakujem nikdy nešiel ani jeden [...]

Michal Šimečka

Za predsedu PS snem zvolil opätovne Michala Šimečku

04.05.2024 11:14

Podporu mu vyjadrilo 155 zo 161 hlasujúcich delegátov.

Luhansk / UA vojak / UA armáda /

Ďalšia pomoc Ukrajine za 50 miliárd dolárov? USA rokujú s krajinami G7

04.05.2024 11:00

Peniaze by mali byť splácané z neočakávaných ziskov zo štátnych ruských aktív mrazených prevažne v Európe, z ktorých stále plynú úroky.

Antony Blinken

Blinken: Súhlas s prímerím by pre Hamas nemal byť problém

04.05.2024 10:17

Hamas oznámil, že jeho delegácia sa vráti do Káhiry na rozhovory o dohode, ktorá by zastavila izraelskú ofenzívu v Gaze výmenou za prepustenie rukojemníkov.

Francúzsko ČSR Štefánik

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí Milan Rastislav Štefánik. Jeho životný príbeh je inšpiráciou aj v súčasnosti

04.05.2024 10:04

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí v Ivanke pri Dunaji diplomat, vedec, štátnik, vojak a politik Milan Rastislav Štefánik.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 31856x
Priemerná čítanosť článkov: 2450x

Autor blogu

Kategórie